Nyoungnee I + III & IV Online via Zoom

20/12/2020 05:55 t/m 30/12/2020 18:30 (Europe/Brussels)

Huy, België


Odoo - Echantillon n°1 pour trois colonnes

 

Inschrijving en bijdrage vooraf, waarom?

Deze uitzonderlijke beoefening vraagt een belangrijk engagement van de deelnemer. Er worden geloftes afgelegd en de beoefenaar wordt geacht de sessies van 2 dagen volledig mee te volgen, volgens de gegeven instructies.

Deze zuiveringspraktijk is een ideale manier om een intensieve retraite te ervaren geleid door Lama Zeupa (sessie 1 & 2) of door Lama Tashi Nyima (sessie 3 & 4) en op deze manier het jaar af te sluiten.

Neem deze toelichting ernstig vooraleer u zich inschrijft en het aangepaste deelnemersbedrag betaalt. Dit zal u de nodige kracht geven om de vastenpraktijk van op afstand vol te houden.

Als u voor het eerst een dergelijke intensieve vasten-ervaring meemaakt, is het aangeraden om het onderricht van de Lama vooraf aandachtig te volgen. Dit onderricht wordt u na inschrijving toegestuurd, samen met de te gebruiken teksten.

Nyoeng Nee is een zuiveringspraktijk waarin vasten, stilte en meditatie centraal staan. De praktijk is gericht op het zuiveren van alle negatieve gewoontepatronen die we hebben ontwikkeld op het niveau van ons lichaam, onze spraak en onze geest. De praktijk is verbonden met de bodhisattva Tchenrezig , het aspect van liefde en mededogen van alle boeddha’s. Tchenrezig wordt voorgesteld met 11 gezichten en duizend armen.

De elf gezichten maken het mogelijk om vol mededogen de blik te richten op alle levende wezens die gekweld worden door lijden. Met duizend armen reikt Tchenrezig naar al deze wezens om hen de poel van lijden uit te trekken. De sadhana van de duizendarmige Tchenrezig wordt driemaal daags uitgevoerd. 


Deze praktijk bevat alle aspecten van de dharma en de essentie van de drie voertuigen:

- Het ethisch gedrag uit het Hinayana: door het nemen en hernieuwen van geloften op niveau van lichaam, spraak en geest worden vroegere fouten en schadelijke handelingen gezuiverd. Als deze geloften op een perfecte manier worden in acht genomen, al is het maar voor korte tijd, dan zijn ze een bron van grote verdienste.

- De verlichtingsgeest of het grote mededogen uit het Mahayana: de meditatie over liefde en mededogen die de kern vormt van de praktijk en waardoor deze kwaliteiten in ons worden opgevoerd. 

- De vaardige en diepzinnige middelen uit het Vajrayana: visualisatie van de godheid, recitatie van de mantra en de neerbuigingen.

Nyoeng Nee wordt als zeer heilzaam beschouwd voor het genezen van ziektes, het ontwikkelen van mededogen en het wegwerken van karmische tendensen. Deelnemers getuigen dat deze praktijk hen zowel fysiek als spiritueel aansterkt. Hij beslaat twee en een halve dag, wat behulpzaam is voor mensen die geen tijd kunnen vrijmaken voor een langdurige retraite.

Praktische toelichtingen:

Gelieve u vijf minuten voor aanvang van elke sessie aan te melden:

 • 06u00 De Geloften

 • 07u30 pauze 

 • 09u00 praktijk 

 • 10u30 pauze 

 • 11u00 praktijk

 • 12u00 pauze

 • 15u00 praktijk 

 • 16u30 pauze 

 • 17u00 praktijk

 • 18u30 einde     

Nyoeng Nee, de volledige vastenpraktijk: de eerste volledige dag wordt er niet meer gegeten na het middagmaal, drinken is wel toegestaan (water of kruidenthee), en 's avonds yoghurt. Tijdens de tweede volledige dag (stilte dag) wordt er niet gegeten tot het ontbijt van de volgende dag. Drinken mag (water of kruidenthee).

Nyen Nee, de half vastenpraktijk: indien u voor deze formule kiest, is het toegelaten om het middagmaal te gebruiken, te drinken (water of kruidenthee) en 's avonds yoghurt te eten.

Het gebruik van de teksten wordt uitgelegd tijdens het onderricht van Lama.

Bijdrage :

 • 1 sessie aan € 45

 • 2 sessies aan € 80

 • 3 sessies aan € 115

 • 4 sessies aan € 140.

In de prijs begrepen : link naar het onderricht van Lama en Nyoung Nee tekst in pdf vorm (wordt per mail toegestuurd na inschrijving)


Waar

Bekijk in Google Maps
INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
Promenade Saint-Jean l'Agneau 4
    4500 Huy
    België
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Wanneer

60/60 Free
Van 20/12/2020 05:55
Tot 30/12/2020 18:30

Organisator

INSTITUT YEUNTEN LING ASBL
+32 (0)85 27 11 88
yeunten.ling@tibinst.org

Sociale stream