Vaste Zomer-activiteiten Tibetaans Instituut
Tibetaans Instituut - Juli & Augustus 2022 - Schoten

Meer lezen

Wekelijkse activiteiten:
Elke maandag  van 20:00 tot 21:00: stille en geleide meditatie;
Elke dinsdag van 20:00 tot 21:00: stille meditatie;

De geleide meditatie geeft de gelegenheid zowel aan beginners om kennis te maken met mediteren als aan alle beoefenaars om stapsgewijs meer ervaring op te bouwen. De stille meditatie wordt begeleid door één van onze-lange-termijn-medewerkers die onze beoefening ondersteunt. geeft voor en/of tijdens de meditatie raadgevingen als ondersteuning van onze beoefening. Iedereen is welkom op elk moment in het jaar.

Maandelijkse activiteiten:
Open deur en meditatie gelegenheid , elke eerste zaterdag van de maand & maandelijks stiltedag op zondag ( zie activiteitenkalender ).

De tempel is vrij toegankelijk van 09u tot 12u. Wie dit wenst kan om 10u deelnemen aan de rondleiding die je meeneemt in de wonderlijke wereld van het Tibetaans boeddhisme.

Maandelijkse filmavond op de eerste donderdag van de maand om 21u na de Chenrezig Puja. Geen inkom, geen registratie, vrije bijdrage mag.

Vrijwilligersdag:
Elke eerste zaterdag van de maand is ook het moment bij uitstek om beoefenaars te ontmoeten of een helpende hand te bieden bij de vele kleine taken die deel uitmaken van het onderhoud van een dharmacentrum. Wie graag mee wil helpen is steeds van harte welkom!

Tchenrezig meditatie:
Wekelijks ( behalve op dagen van onderricht door de Lama's ) doen we samen op donderdagavond de meditatie die gebaseerd is op het ritueel van Tchenrezig.

De recitatie van de tekst en van de mantra bevorderen het ontwikkelen van onvoorwaardelijk mededogen.

Na het reciteren van de mantra 'Om Mani Peme Hoeng' wordt een stille meditatie van een twintigtal minuten ingelast.

Vaste Zomer-activiteiten Tibetaans Instituut
Kagyu Yeunten Gyamtso Ling 6 septembre, 2022
Partager ce post
Tags
Archiver

Retraite de Tcheud, avec plusieurs Lamas
Institut Tibétain - 30/06/2022 au 03/07/2022 - Huy